Wegenwerken in Strombeek-Bever

Op 31 oktober 2021, over deze onderwerpen: Beleid, Mobiliteit

Werken Lakensestraat vanaf 8 november 2021

De werkzaamheden verlopen in twee fasen.

Fase 1 start vanaf het kruispunt met het Gemeenteplein tot het kruispunt met de Rijkendalstraat 

Na de opbraak van de weg wordt de riolering aangelegd met de nieuwe huisaansluitputjes voor een gescheiden rioleringsstelsel. De woningen worden hierop aangesloten met één afvoer voor afvalwater en één voor regenwater. Daarna worden de boordstenen gegoten en volgt de nieuwe fundering van de weg. Als laatste stap is er de aanleg van de nieuwe voetpaden.
De werken lopen vanaf 8 november 2021 en we voorzien dat de onderlaag van het asfalt is aangelegd voor de kerstperiode.  Deze fase zal helemaal afgerond zijn tegeneinde januari 2022.

Tijdens deze fase wordt de Lakensestraat tussen de Nieuwelaan en de Rijkendalstraat afgesloten voor alle verkeer.
De beide kruispunten blijven wel beschikbaar voor het verkeer.
De Jetsestraat wordt afgesloten voor alle verkeer ter hoogte van de Lakensestraat. De éénrichting in de Jetsestraat wordt tijdens de werken opgeheven. De overige weggedeelten van de Jetsestraat blijven enkel toegankelijk voor voor plaatselijk verkeer.
Een omleiding is voorzien via de Verbeytstraat en de Rijkendalstraat.

Fase 2 loopt vanaf het kruispunt met Rijkendalstraat tot kruispunt met de Strombeeklinde.

Deze werken starten kort na nieuwjaar en de bedoeling is dat ze in de zomerperiode 2022 kunnen afgewerkt worden. Tijdens de uitvoering van fase 1 is dit straatdeel beschikbaar voor verkeer en parkeren.  

Toegankelijkheid tijdens de werken

De toegang tot de woningen wordt zoveel als mogelijk gegarandeerd en ook de oude voetpaden proberen we zo lang mogelijk te behouden.
Tijdens de opbraak en rioleringswerken kunnen de bewoners hun woning niet bereiken met de auto tussen 6u30 en 16u00  Ze kunnen ook niet parkeren langs de weg. 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is