Jaagpad Grimbergen krijgt nieuw wegdek

Op 3 augustus 2020, over deze onderwerpen: Beleid, Mobiliteit

Het jaagpad op de rechteroever van het Zeekanaal Brussel-Schelde in Grimbergen is in slechte staat en krijgt een nieuw wegdek tussen de Gerselarendries en de Kluisweg.  De werken starten op 4 augustus en worden uitgevoerd in opdracht van De Vlaamse Waterweg; ze zullen eind oktober klaar zijn.

Jaagpadgebruikers moeten tijdelijk het jaagpad op linkeroever gebruiken. Tegelijkertijd plaatst de waterwegbeheerder, voor het comfort en de veiligheid van fietsers, een tijdelijke ‘tussenberm’ van plooibakens en wegmarkeringen op de Sluisweg in Zemst. 

"In principe is het jaagpad enkel te gebruiken voor lokale bewoners en voor fietsers en wandelaars”, zegt schepen van Mobiliteit Philip Roosen. “Maar we merken toch heel veel sluipverkeer op dit jaagpad, waardoor de veiligheid van de fietsers en voetgangers in het gedrang komt. We willen als gemeente opnieuw een tractorsluis plaatsen zodat het sluipverkeer onmogelijk wordt gemaakt. We wachten echter nog op een uitspraak in een juridisch dossier waarbij een boer, die een van de landen aan het jaagpad gebruikt, klacht heeft ingediend tegen het plaatsen van een sluis. Dit dossier sleept al een hele tijd aan, maar we willen vooruit en de situatie op het jaagpad zo snel als mogelijk terug veilig maken. De hernieuwingswerken bieden nu een nieuwe gelegenheid om een oplossing te incorporeren en bijvoorbeeld een slimme paal te plaatsen zodat de boeren hun landen kunnen bereiken, maar dat alle sluipverkeer toch geweerd wordt.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is