Geen evenementen tot 30 juni

Op 28 april 2020, over deze onderwerpen: Beleid, Veiligheid

Naar aanleiding van de coronamaatregelen heeft het college van burgemeester en schepenen van Grimbergen vorige week beslist om alle evenementen tot 30 juni te schrappen. Ook private evenementen worden niet toegelaten. 

Door de verlenging van de coronamaatregelen door de veiligheidsraad, ziet het bestuur zich genoodzaakt om alle evenementen tot eind juni te schrappen. Ook particulieren of verenigingen mogen in die periode geen evenementen organiseren. Op die manier willen we de gezondheid van onze inwoners beschermen. Tijdens deze evenementen is het namelijk zo goed als onmogelijk om de regels met betrekking tot social distancing te respecteren. 

Hoe het na 30 juni verder moet is nog niet duidelijk. Daarvoor wachten we op verdere richtlijnen van de Veiligheidsraad. Eerder kondigde die al aan om alle massa-evenementen tot eind augustus te verbieden. Het is evenwel nog niet duidelijk hoe we de term massa-evenementen moeten interpreteren.
  
De beslissing van het college heeft als gevolg dat alle kermissen tot eind juni niet zullen doorgaan. Meikermis in het centrum van Grimbergen en de kermissen in Humbeek Dorp, Beigem en Strombeek-Bever worden dus afgelast.  Ook privé-initiatieven,  zoals bijvoorbeeld de brocante in Beigem, kunnen niet doorgaan.
  
Daarnaast zijn er nog een reeks andere evenementen die niet kunnen plaatsvinden in deze periode, waaronder de buitenspeeldag en erfgoeddag. Inwoners mogen tot eind juni ook geen buurtfeesten organiseren. 
  

Wat met privé-evenementen? 
  
De gemeente krijgt veel vragen van burgers i.v.m. de regels voor het organiseren van privé-evenementen (huwelijken, verjaardagsfeesten, bbq met vrienden enz.). Hierover kan de gemeente momenteel geen informatie geven. Het bestuur moet immers wachten op de federale richtlijnen. Tijdens de persconferentie van 24 april liet de Nationale Veiligheidsraad wel al weten dat zeker tot 18 mei alle bijeenkomsten verboden blijven en huwelijken en begrafenissen enkel kunnen doorgaan in zeer beperkte kring. De mogelijkheden voor bijeenkomsten na die datum worden bestudeerd. De Nationale Veiligheidsraad zal zich hier in de komende weken over buigen.

Zodra de gemeente nieuwe richtlijnen ontvangen heeft, zullen de inwoners hierover geïnformeerd kunnen worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is