De Geknipte Kat

Op 2 juli 2021, over deze onderwerpen: Beleid, Dierenwelzijn

Een leuke tentoonstelling georganiseerd door de dienst Dierenwelzijn van de Vlaamse overheid in het cultuurcentrum Strombeek vanaf 6 juli tot 6 augustus 2021.*

Grimbergen voert al enkele jaren een gedegen zwerfkattenbeleid. Het belang van een aanpak van de zwerfkatten, wat er allemaal bij komt kijken als je een kat adopteert, wordt geïllustreerd in de ludieke tentoonstelling 'De Geknipte Kat'.  Zeker geknipt en aangeraden om samen met de kinderen een bezoekje te brengen. 

Onze schepen voor Dierenwelzijn Jean-Paul Windelen is bijzonder blij dat wij op vraag van Vlaams dierenminister Ben Weyts, de primeur van "De Geknipte Kat" in het CCStrombeek in Grimbergen kunnen laten doorgaan.  

Lize Feryn en Aster Nzeyimana vertellen u alles over katten
Hoeveel nakomelingen een kat kan krijgen, waarom sommige katten een knip in het oor krijgen,… 

U kunt ook uw kattenkennis testen
Weet u hoeveel nakomelingen een kat kan krijgen? Of hoe oud zwerfkatten worden? U komt het te weten in de leuke tentoonstelling 'De Geknipte Kat'.
En als u zelf een kat hebt, kan u nagaan hoe goed u scoort als kattenbaasje.
 

Hebt u een zwerfkat opgemerkt? Neem dan contact op met Dierenopvangcentrum Zemst via https://www.dierenopvangcentrumzemst.be/meldpunt/
Het Dierenopvangcentrum Zemst heeft een infostand op de tentoonstelling. 

 

Bij de opening van de tentoonstelling op 6 juli was Vlaams miniser voor Dierenwelzijn Ben Weyts duidelijk:  

”Vóór u een kat in huis haalt zou u eigenlijk op de hoogte moeten zijn wat het dier allemaal nodig heeft.  Het is ook goed dat u weet heeft van de inspanningen die nodig zijn om de zwerfkattenpopulatie onder controle te houden. "

 

* openingsuren tentoonstelling: woensdag tot zaterdag vanaf 11u00...

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is