Bestuursploeg Grimbergen stelt beleidsplan voor

Op 22 mei 2019, over deze onderwerpen: Beleid, Verkiezingen 2018

Veranderingscoalitie kiest resoluut voor bestuurlijke vernieuwing

De Grimbergse meerderheidscoalitie van Open VLD, N-VA en Vernieuwing stellen hun beleidsplan voor de komende zes jaren voor. De drie meerderheidspartijen kiezen onder de noemer veranderingscoalitie resoluut voor bestuurlijke vernieuwing.

Burgemeester Chris Selleslagh: “Na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 vonden de drie politieke partijen elkaar snel rond een aantal gemeenschappelijke doelstellingen. Samen willen we een nieuwe wind laten waaien in Grimbergen en evolueren naar een transparante, modern bestuurde en financieel gezonde gemeente. Voor iedereen moet het hier veilig en comfortabel wonen, werken en vertoeven zijn. In onze beleidsnota zetten we op basis van tien beleidsdoelstellingen en dertig actiepunten de grote lijnen uit waarmee we aan de slag gaan. Sommige maatregelen liggen voor de hand, andere zijn misschien minder gemakkelijk te realiseren. Zowel intern als extern gaan we op zoek naar samenwerkingsverbanden die onze gemeente verder vooruit kunnen helpen.”
 
“We willen een gemeente zijn die koploper is, maar er tegelijkertijd over waakt dat iedereen mee is”, gaat eerste schepen Philip Roosen verder. “Een gemeente waar mensen de nodige kansen krijgen en waar we iedereen, de Grimbergenaar, onze verenigingen en ondernemingen, actief bij betrekken. We gaan voor een politiek ten dienste van en samen met de inwoners.”  Samen maken we het Grimbergen van morgen’ is dan ook de baseline van het Grimbergse beleidsprogramma. Dit betekent dat participatietrajecten zullen worden opgezet waarbij alle betrokkenen hun inbreng kunnen hebben binnen een vooraf afgesproken kader.
 
“Digitalisering, wonen, cultuur, milieu, sport, welzijn, lokale economie, veiligheid… het zijn allemaal aspecten die duidelijk naar voren komen in het beleidsplan. Grimbergen besturen op een moderne en professionele manier, werken aan een aangename woonomgeving, Grimbergen doen bruisen, investeren in het Grimbergen van morgen, werken aan een veilige en comfortabele mobiliteit, garant staan voor een veilige thuis, van Grimbergen een vrijetijdsgemeente maken, zorg dragen voor het klimaat en het milieu, een warm sociaal beleid voeren en kinderen kansen geven; dat zijn de tien beleidsdoelstellingen waarmee de meerderheid aan de slag gaat.” vult tweede schepen Bart Laeremans aan. Voor al die thema’s heeft de bestuursploeg concrete acties geformuleerd.
 
Ook de gemeentelijke administratie en alle diensten wordt helemaal herbekeken. Hiervoor werk het bestuur samen met een extern consultancy bureau. Sinds vorig jaar zijn het gemeentebestuur en OCMW één organisatie onder leiding van een algemeen directeur. De organisatiestructuur wordt aangepast aan de huidige noden en aan het nieuwe decreet lokaal bestuur. Daarbij wordt tevens ingezet op een moderne dienstverlening. Samen met de administratie zal het beleidsplan worden vertaald in een financieel meerjarenplan.
 
Het nieuwe beleidsplan zal ter kennis worden voorgelegd aan de gemeenteraad van 24 mei e.k. Geïnteresseerde inwoners kunnen het programma lezen in de bijlage 'Beleidsplan Grimbergen'.

 
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is