... de schaamte voorbij?

Op 27 april 2011

Regeringsonderhandelingen... SPA ,CD&V en OPEN-VLD alle schaamte voorbij

 
Uit de vele aanvallen van de klassieke partijen tegen N-VA blijkt dat deze nog eens de kaart van de 'rustige vastheid' lijken te willen trekken, en dus willen verder regeren zonder een akkoord over de staatshervorming, slaat met verstomming.

En deze partijen ( CD&V en OPEN-VLD) spelen ongestraft dubbel spel : in de onderhandelingen voor een volwaardige regering streven ze zogezegd een grote staatshervorming na, maar intussen lenen ze zich volop tot de instandhouding van een minderheidsregering. Dit tot groot jolijt van PS en CDH die niet de minste reden meer hebben om in de onderhandelingen tot een akkoord te komen. Hopelijk laat de Vlaamse kiezer zich niet vangen, en wordt aan de coryfeeën van de oude politieke cultuur de rekening gepresenteerd in 2012 en 2014.

Het volstaat dat de open-VLD consequent is en zegt dat ze het een jaar aangekeken hebben, dat BHV nog altijd niet gesplitst is, en dat ze bijgevolg de regering verlaten. Het is een beetje gek de regering te laten vallen en dan gewoon verder te doen alsof er niets aan de hand is, zeker als men lopende zaken wat ruimer gaat interpreteren. Alle schaamte voorbij.

CD&V en VLD moeten nu kleur bekennen:er staat in hun programma dat ze confederalist zijn, ze hebben de Vlaamse resoluties mee goedgekeurd:ofwel staan ze schouder aan schouder met N-VA, die als partij de beloften aan de kiezer en haar programma niet vergeten is, ofwel geeft men toe aan de sirenezang van de PS en aan het Franstalig Front, slikt men de kiezersbeloften in, verloochent men het eigen partij programma alsook de resoluties :dat is de keuze waar men voor staat. In het andere geval, zit er niets anders op dan art 35 voor herziening vatbaar te verklaren en verkiezingen uit te schrijven. De jongere generaties zijn niet langer bereid om hun financiële toekomst te laten hypothekeren door een conservatieve, cliëntelistische Franstalige partij: solidariteit, ja maar uit vrije wil, transparant en met eigen beleid en eigen financiele verantwoordelijkheid!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is