Grimbergen stelt nieuw logo voor

Op 9 december 2020, over deze onderwerpen: Beleid

Het gemeentebestuur Grimbergen pakt vol trots uit met een nieuw gemeentelijk logo. Op korte termijn wordt ook een nieuwe website gelanceerd én valt er een vernieuwd infoblad in de brievenbus. 
  
Grimbergen beweegt, evolueert en verandert. Zo is het OCMW ondertussen ingekanteld in de gemeente en werd de organisatie helemaal hertekend. Maar de gemeente heeft steeds een kwaliteitsvolle en solidaire dienstverlening voor alle inwoners als doel. Om dit te illustreren pakt Grimbergen uit met een nieuw logo. Dit logo heeft een knipoog naar de rijke geschiedenis van de gemeente. 
  
De prachtige basiliek was vroeger een populaire vertoefplaats voor kraaien. Zo ontstond een bijnaam die eeuwen standhield: de Kraaischutters. Bovendien voelen inwoners zich hier thuis: van de pittoreske kern rond de abdij tot de deelgemeenten Beigem, Humbeek en Strombeek-Bever. Het logo bestaat uit een gestileerde kraai in een ondersteunende hand. De hand is in zandkleur, wat verwijst naar de zandsteen waaruit onze basiliek en zovele andere gebouwen in onze streek zijn opgetrokken. 
  
“Die hand vormt tegelijkertijd een warm nest, waarmee we willen symboliseren dat onze gemeente veiligheid en geborgenheid wil bieden voor de Grimbergenaars. Vandaar de slogan: ‘Geborgen in Grimbergen’, aldus schepen Bart Laeremans. De drie deelgemeenten worden voorgesteld door de drie veren die de hand harmonieus flankeren“ 
  
Het nieuwe logo wordt vandaag voorgesteld aan de Grimbergenaren via een video op YouTube en Facebook. Ook de nieuwjaarskaart die binnenkort in de brievenbus valt en de nieuwjaarswensen aan de infokiosken zullen al in de nieuwe huisstijl zijn. Binnen enkele weken zal het nieuwe logo overal aanwezig zijn. 
  
“We maken van de gelegenheid gebruik om ook de gemeentelijke website in een nieuw jasje te stoppen. De website wordt moderner, frisser én gebruiksvriendelijker. Op 17 december gaat ze online”, vertelt eerste schepen Philip Roosen. “Maar daar stopt het niet: ook het infoblad zal ingrijpend anders zijn. Er komen zes edities per jaar in plaats van vier én het infoblad valt opnieuw bij elke Grimbergenaar in de brievenbus”. Op die manier wil het gemeentebestuur haar inwoners nog beter op de hoogte houden van wat er zich afspeelt in de gemeente. Dit alles om de dienstverlening naar de burgers nog te verhogen.

 

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is