Aankoop panden en gronden Koninglosesteenweg

Op 11 oktober 2023, over deze onderwerpen: Beleid, Welzijn

De panden en gronden ter hoogte van Koningslosesteenweg nummer 52 zijn sinds kort eigendom van de gemeente Grimbergen. Ze grenzen aan de gemeentelijke eigendommen van de Grote Winkellaan en de Rodepoortstraat, wat de zone uiterst strategisch maakt met oog op toekomstgerichte ontwikkeling.

Opmaak strategisch patrimoniumplan

Het gemeentebestuur heeft in augustus een opdracht gegund voor de ‘Opmaak strategisch patrimoniumplan’, waarbij alle gemeentelijke gebouwen zullen worden doorgelicht. Met die analyse komt ook een inschatting van de te voorziene investeringskosten in alle gebouwen voor de volgende jaren.

Afgelopen week werd ook de gunning voor de opmaak van het behoefteplan sportinfrastructuur op het college van burgemeester en schepenen goedgekeurd. Deze studies zijn noodzakelijk vooraleer er een visie kan uitgewerkt worden over de recreatiemogelijkheden op deze site.

Daarnaast is het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) ‘Gabariten’ voor Strombeek-Bever lopende, waarbij wordt onderzocht waar er in de toekomst al dan niet bijkomende bebouwing mogelijk is. Ook dit RUP is belangrijk voor een samenhangende visie op de site aan de Koningslosesteenweg. Een ontwikkeling op korte termijn is niet aan de orde.

Kinderdagverblijf

Het gebouw van het voormalige kinderdagverblijf Chef Tut werd helemaal gerenoveerd. Sinds kort wordt het betrokken door kinderdagverblijf Koning Lo van 3Wplus (het vroegere Villa Rijckendael). Het pand biedt plaats aan 33 kinderen. Op die manier kan het lokaal bestuur opnieuw een kinderdagverblijf de kwalitatieve ruimte geven die ze verdienen. Op langere termijn zijn er misschien nog mogelijkheden op de site, want de nood aan kinderopvang in Strombeek-Bever is groot.

De handelszaken die momenteel gevestigd zijn in de loods op het terrein, verhuizen op termijn naar de Nijverheidslaan.


 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is