2937 extra bomen geplant in Grimbergen

Op 18 december 2023, over deze onderwerpen: Beleid, Leefmilieu

In Grimbergen werden het voorbije plantseizoen 2937 extra bomen geplant. Dat laat minister voor Vlaamse Rand Ben Weyts weten. In heel de Vlaamse Rand komen er deze regeerperiode (2019-2024) in totaal maar liefst 200.000 extra bomen en struiken bij, ofwel dubbel zoveel als oorspronkelijk gepland. Er is een succesformule gevonden die ook dit plantseizoen ingezet wordt: een nauwe samenwerking tussen de Bûûmplanters en scholen, bedrijven en verenigingen, aangevuld met de ‘Gordelbomen’ voor elke geregistreerde deelnemer van de Gordel. “Vroeger werd de Vlaamse Rand geassocieerd met verstedelijking”, zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. “Vandaag werken we offensief en ambitieus aan steeds méér groen in onze prachtige streek”.  

De Vlaamse Rand is een prachtige streek, maar het groene karakter stond in het verleden vaak onder druk door toedoen van de verstedelijking vanuit Brussel en de grote populariteit van de Rand als woonregio. De huidige Vlaamse Regering wil het Vlaamse én groene karakter van de Rand niet alleen beschermen, maar ook verder versterken. Bij aanvang van deze regeerperiode in 2019 was de oorspronkelijke ambitie om op vijf jaar tijd te zorgen voor 100.000 extra bomen en struiken in de Vlaamse Rand. Die mijlpaal werd in 2022 gehaald, waarna Weyts zijn oorspronkelijke ambitie meteen verdubbelde naar 200.000 extra bomen en struiken in deze regeerperiode. In het vorige plantseizoen (2022-2023) kwamen er zo 40.000 extra bomen: ongeveer 25.000 stuks via de campagne ‘Vlaamse Rand boomt’ en nog eens 15.000 Gordelbomen voor elke geregistreerde deelnemer aan hét jaarlijkse evenement in en voor de Vlaamse Rand. 

Daarvan werden 2937 bomen aangeplant in Grimbergen. De lokale afdeling N-VA-Grimbergen is samen met minister Weyts blij dat ook in Grimbergen extra bomen werden aangeplant en dankt de vele vrijwilligers die hieraan hun steentje hebben bijgedragen.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is