Met de trein door Grimbergen

Op 17 augustus 2016, over deze onderwerpen: OCMW, Welzijn

OCMW Grimbergen helpt een vakantiesfeer creëren, ook in woonzorgcentrum Ter Biest.  

En dat betekent een gezellige uitstap. Woensdag 17 augustus was een prachtige zomerdag en trokken de bewoners van woonzorgcentrum Ter Biest erop uit.  “Dit jaar kozen we voor een leuk toeristentreintje. Hiermee toerden de bewoners rond door Grimbergen, de gemeente waar ze heel wat jaren hebben gewoond”, vertelt OCMW-voorzitter Trui Olbrechts. Ze konden het mooie centrum bewonderen en voor sommige bewoners reden we voorbij hun vroegere woonst. Het treintje reed rustig aan amper 20 km/uur, waardoor de bewoners op een comfortabele manier genoten van hun gemeente.  

En bij een uitstap hoort ook een terrasje. Als tussenstop hield het treintje halt aan een terras aan ’t vliegveld van Grimbergen. Onder de warme zon was het heerlijk genieten van een frisse pint of frisdrank. Nadien doorkruiste de trein de deelgemeentes Humbeek en Beigem, terug richting het woonzorgcentrum.   

De bewoners waren enorm tevreden over deze fijne Grimbergse namiddag. Nadien werd er in de cafetaria van Ter Biest nog heel wat nagepraat met het personeel en vrijwilligers die mee op uitstap waren. “Dankzij de inzet van vele vrijwilligers om de bewoners te begeleiden kunnen we zo’n uitstap organiseren”, vertelt animatrice Annick. Het was de perfecte wijze om hun gemeente opnieuw te ontdekken. 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is